המלץ לחבר | הוספה למועדפים | הפוך לדף הבית facebook שתף את חדשות היום עם חברייך בפייסבוק
משלוחי זרים מתוקים
<-- REAL URL = content.php?id=99 -->
דף הבית | מבזקים | ספורט | כלכלה ועסקים | מחשבים | תרבות ופנאי | רכב ותחבורה | אוכל | | מידע מקצועי | צור קשר
מבזקי חדשות בזמן אמת - 24 שעות ביממה. כל יום, כל היום
חיפוש:
מצעד שבועי
משחקים
מצלמות תנועה
ערוצי טלוויזיה
שימושון
בעלי אתרים
סרטונים
רדיו LIVE
כל מה שרצית לדעת על אפייה עם שמרים טריים

עבור רבים מאתנו אפייה נראית כמו סוג של מדע מדויק, כזה שמערב כישרון בסיסי עם חוקים נוקשים. למעשה, מדובר בעולם שלם של אפשרויות, שבו במקרים רבים גם אלתורים המבוססים על יצירתיות יביאו לתוצאות מרשימות. כל מה שדרוש הוא לדלג מעל מחסום החשש הראשוני – ופשוט להתנסות ולהנות.

אחד המרכיבים הנפוצים בהכנת עוגות ומאפים שונים הוא השמרים הטריים. נסו לחשוב עליהם כעל חבורה של עוזרים קטנים ונמרצים שישמחו לשדרג בעבורכם את העוגה הבאה שתכינו. הנה כמה טיפים להכרות ראשונית, כדי שבפעם הבאה שתחפשו מתכוני עוגות באינטרנט או בספרי בישול – החברים הללו יתגייסו לסייע גם לכם.

מה זה שמרים טריים?

שמרים הם קבוצה של יצורים חיים (פטריות) המבצעים תהליך נשימה, קצת בדומה לנו. תהליך הנשימה וההתרבות שלהם נעשה תוך ניצול אנרגיה, ועל פי רוב האנרגיה הזמינה ביותר עבורם היא סוכרים שנמצאים סביבם כמקור אנרגיה זמין. זו גם הסיבה שהם אוהבים מתכוני עוגות עם סוכר ופחמימות נוספות. דוגמה נוספת לסביבה עתירת סוכר ששמרים אוהבים היא מיץ הענבים, בעת תהליך התסיסה הכרוך בהפקת יין.

אחד מתוצריו של תהליך הנשימה של השמרים הוא פחמן דו-חמצני, והבועות שלו הן שמתפיחות את הבצק בעת הכנת עוגה. שמרים טריים הם שמרים שלא עברו את תהליך העיבוד שבמהלכו פעילותם "מורדמת" ומצומצמת. 

טריות ואחסון נכון

בשל היותם של השמרים הטריים יצורים חיים – יש להעניק להם את הסביבה האופטימאלית לכל אורך התהליך, על מנת  להפיק מהם את המרב. בעת הקנייה יש לבדוק את מידת הטריות שלהם ואת התוקף על גבי האריזה. בבית יש לאחסן את השמרים הטריים במקרר ב-5 מעלות צלזיוס (הטמפרטורה המומלצת שבה פועלים ממילא מרבית המקררים), והיכן שהטמפרטורה יציבה - בעומק המקרר ולא בדלת. אם פתחתם את אריזת השמרים הטריים ולא עשיתם שימוש בכל הכמות – אפשר לסגור את האריזה, להקפיד להוציא ממנה אוויר עודף ולהחזירה למקרר.

מצאתם מתכוני עוגות עם שמרים טריים ואתם מתחילים בעבודה? שיהיה בהצלחה! זכרו שהשמרים אוהבים סוכר ופחמימות לצד לחות, אך הם פחות אוהבים סביבה שומנית או סביבה עתירה במלח. אם אלה קיימים במתכון – הקפידו להכניס אותם אחרונים לעיסת הבצק, כדי להקטין את ההשפעה שלהם על השמרים. אם אתם משתמשים בקובייה של שמרים טריים, על מנת לאפשר פיזור אחיד שלהם בבצק – המיסו אותם במעט מים לפני שתוסיפו אותם לעיסה.

תנאים אופטימאליים להתפחת הבצק

רוצים שהשמרים יעבדו עבורכם בחריצות? כל מה שצריך לעשות זה להקפיד על כמה צעדים פשוטים שייצרו עבורם סביבת פעולה מיטבית. לאחר שהבצק נראה אחיד המשיכו ללוש אותו עוד כמה דקות, על מנת למתוח את הגלוטן שבקמח ולהעניק לו אלסטיות טובה יותר. הדבר יקל על השמרים לעשות את מלאכת ההתפחה.

לאחר גמר הלישה העבירו את הבצק לקערה משומנת או מקומחת, וכסו אותו במגבת בד. כיסוי בניילון נצמד עלול לפגוע בהגעת החמצן החיוני עבור פעולת השמרים. מומלץ להעמיד את הקערה במקום חמים. משך זמן ההתפחה תלוי בגורמים רבים, בהם - הטמפרטורה, מידת הלחות, מרכיבי הבצק, כמותם איכותם וטריותם של השמרים, ועוד. מומלץ לסמוך על מראה עיניים ולהמשיך בתהליך האפייה לאחר שהבצק מכפיל את נפחו פי 2 עד 2.5 . אם הבצק הגיע למימדים הללו – נעצו בו אצבע ובדקו האם הוא "צונח". אם כן – ההתפחה הסתיימה בהצלחה. כעת, המשיכו בתהליך האפייה לפי המתכון.

אם אתם רוצים לעכב במעט את תהליך ההתפחה כדי לאפות את העוגה בשלב מאוחר יותר – תוכלו להכניס את הבצק למקרר. השמרים יאטו את פעילותם בשל הטמפרטורה הנמוכה, ויחדשו אותה כאשר יחזרו לסביבה חמימה ונעימה עבורם.

עכשיו, כשאתם כבר מכירים את העוזרים החדשים שלכם במטבח – כל שנותר לעשות הוא לחפש מתכוני עוגות, ולצאת לדרך. בהצלחה ובתאבון!

דף ראשי | המלץ לחבר | הוספה למועדפים | הפוך לדף הבית | קישורים | אודות האתר | ערוצי RSS | צור קשר מקבוצת נקסטק אינטראקטיב - בניית אתרים